DAGBESTEDING 'IN DE WEI'

DAGBESTEDING 'IN DE WEI'

voor kinderen met PGB

in de schoolvakanties voor kinderen zonder PGB

 

 

EEN FANTASTISCHE DAG BUITEN: BELEVEN, LEREN, ZIJN...

 

 

Wie

Dagbesteding 'In de Wei' is bedoeld voor kinderen & jongeren met psychische of psychiatrische problematiek en/of een licht verstandelijke beperking. Er is ruimte voor maximaal 3 kinderen per dagdeel, afhankelijk van de intensiteit van de hulpvraag. De (groeps)begeleiding kan worden betaald uit PGB.

 

Tijdens de schoolvakanties zijn kinderen zonder indicatie welkom. De groepjes zijn dan wat groter, maximaal 5 kinderen.

 

Wat

Rondom de vaste eet- en drinkmomenten worden de activiteiten gepland. Het programma is gevarieerd en wordt afgestemd op de mogelijkheden van de aanwezige kinderen. De locatie biedt tal van mogelijke bezigheden, een greep uit het aanbod: zorgen voor de dieren (stal uitmesten, voeren, borstelen), knuffelen & wandelen met de Ezels, spelletjes in de wei, vogelhuisjes timmeren voor de verkoop, een boomhut bouwen, broodjes boven het kampvuur bakken, plantjes opkweken, in de winter warme chocomel in de heksenketel maken, met creatieve materialen aan de slag (klei, speksteen, verf, hout, kralen, kleurplaten).

Kinderen met een hulpvraag kunnen bij RosaasEzels spelenderwijs aan doelen werken; ervaren wat je graag en wat minder graag doet, keuzes (leren) maken, afstemmen, vertellen over wat je bezighoudt, initiatief nemen of misschien wel leren afwachten, samen klusjes klaren of juist alleen.

Voor jongeren met een hulpvraag zal de focus meer liggen op: leren omgaan met een werkritme, ontdekken welke talenten aangesproken worden, verantwoordelijkheid nemen voor specifieke taken, samenwerken & overleg voeren, grenzen aangeven en ruimte leren innemen enz.

Het belangrijkste wordt ons voorgedaan door Herve, Vallea, Flipke & Ukke: in je eigen tempo en met je eigen kleur Aanwezig Zijn.

Tijdens de vakanties is het motto: Spelen, Spelen, EigenWijs Spelen!!!!

 

Waar

In de wei, de stal en de keet bij RosaasEzels in Katwijk aan den Rijn